נראה שישראל מתחילה להשאיר את הקורונה מאחור. החיים חזרו לסדרם ויש תחושה של הקלה באוויר. בימים הרבים שהיינו ספונים בבית בין סגרים ומגבלות נוצרו גם דברים טובים, כמו היצירה הזאת, שנולדה עמוק בחדר, בשיא המלחמה בנגיף.
אלישע זכאי ואחיו אייל, צמד זמרים צעירים ומוכשרים, מביאים משב רוח רענן בשיר שתיאר את היציאה מהסגר לעולם חדש ובריא.
"תדמיין" כתוב מדויק, עוסק במציאות העכשווית ומצייר את החזון ליום שאחרי. מדובר בדואט הראשון של הזכאים והוא מספק רמז עבה למשאלתם ומשאלת העם לגאולה אמיתית.
"תדמיין אלפים שרצים לאותו כיוון" - אלישע זכאי בן 21, מבית שמש, בעל חברת הפקות לסרטוני שיווק ופרסומות ואחיו של אייל זכאי בן ה - 17, תלמיד בכיתה י"א, נושמים מוזיקה כבר מלידתם. אביהם הלל הוא זמר שהטמיע צלילים מוזיקליים באופי המשפחה ועד כה האחים התגלגלו בשירים והופעות קטנות, אך לא מיצו את כישוריהם האמיתיים.
כמו אמנים רבים, הם התעוררו בגלל ואולי "בזכות" הקורונה. "השיר שלנו מדבר על כמה אנחנו מפוצלים כעם, ושוכחים ממטרת העילית שלנו, מהחזון - אחדות ועבודת ה' משותפת. בשונה משירים יהודים עצובים המדברים על הקרע בעם - אנחנו לא בעמדת המטיפים אלא נכנסים לחלום מתוק ו...מדמיינים".
אייל מציע לכולנו, לדמיין: "תדמיין קורא לכל מאזין שלנו, להתקרב, מתוך רצון ומשאלה לאחדות העם, האמונה שלנו היא שכך זה יצליח". העובדה שהמסר מגיע בכפולות רק מחזק את הסיכוי להגיע להצלחה. השניים מצביעים על הכוח שיש באחים מאוחדים, היוצרים יחד מוזיקה יהודית, טהורה ובועטת. הם מייחלים שכולנו נתחבר ונתקרב יחד למטרת החזון המשותף.
לשיר מתלווה קליפ מרהיב ומעורר מחשבה, שדוחק בכולנו לקחת הפוגה מהשוטף ו... לדמיין.
"תדמיין" | מילים ולחן: אייל ואלישע זכאי| עיבוד, הפקה מוזיקלית וקליפ: אלישע זכאי.