למה אנחנו בדיכאון? מדוע אנחנו מרגישים לא מאופסים בחיים ומדוע אין לנו סיפוק? האדמו"ר הרב יאשיהו פינטו, ראש אבות בתי הדין במרוקו, מסביר שהבעיה מתחילה בעובדה שאנחנו חיים את החיים - אבל בלי לדעת מה תכליתם.
וכך אמר הרב פינטו בשיעורו: כל עוד אדם אינו יודע בבירור את תכלית חייו, הוא סובל מכמיהה מתמשכת המקננת בליבו וטורדת ללא הרף את מנוחתו. הוא חש משתוקק ולא יודע למה - מתגעגע וכוסף, ללא סוף, ללא סוף.
כשהוא יושב בבית הכנסת, ממשיך הרב פינטו את דבריו, הוא שוגה בגעגועים לבית. מגיע לבית, מגלה כי הכתלים דווקא משרים עליו מחנק ומזדרז חזרה לבית הכנסת. משם מועיד פעמיו לעבר חבריו, אך גם המון החברים אין בכוחם לספק את צימאון הנפש המשתוקקת מאוד מאוד.
לדבריו של הרב פינטו, עד שלא יתיישב אדם בדעתו ויגדיר את מטרת ותכלית חייו, הוא ינוע על ציר המסכנות המנחיל אך יגון ואנחה.
נחשף: ציר המסכנות - למה אנחנו בדיכאון?
דוד ברגר, בשיתוף שובה ישראל
עודכן לאחרונה: 12.10.2021 / 16:49