וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צפו: ההוראה של "באבא מאיר" והחלאקה של הרב פינטו

דוד ברגר, בשיתוף שובה ישראל

28.4.2025 / 17:59

המסר העמוק מאחורי מנהג החלאקה כפי שהסביר הרב פינטו, וסיפור אישי על הוראה מיוחדת שקיבל בילדותו מסבו, רבי מאיר אבוחצירא

הרב פינטו. יח"צ,
הרב פינטו/יח"צ

במעמד מרגש שנערך אתמול במיאמי, השתתף האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו בטקס החלאקה - גזיזת השיער הראשונה בילד בן שלוש - ונשא דברי חיזוק.

"כמו שבאילן יש דין עורלה", פתח האדמו"ר, "שלוש השנים הראשונות אסור לאכול מהפירות. רק לאחר מכן הפירות מותרים ואותם מעלים בקדושה. כך גם אצל הילד: במשך שלוש שנים מגדלים את השיער, מבלי לגעת בו, ולאחר שלוש שנים גוזרים את שערו ומקדשים את הילד לדרך של תורה ויראת שמיים".

הרב פינטו הסביר: "גזיזת השיער בגיל שלוש דומה להסרת העורלה מהפרי - פעולה שמבטאת את המעבר מחומריות לטהרה. כשחותכים את השיער, נותנים את משקל השיער לצדקה: שמן לבית כנסת, או שמן לקבר של צדיק".

במהלך דבריו הזכיר את מנהגי גדולי ישראל: "רבנו האר"י הקדוש לקח את בנו בגיל שלוש לקבר רבי שמעון בר יוחאי במירון, וערך שם את החלאקה. גם הרידב"ז בתשובותיו דן באדם שקבע לעשות חלאקה לבנו בקבר שמואל הנביא - דבר שמראה עד כמה גדול הכוח הרוחני שבמנהג הזה".

הרב פינטו סיפר: "כאשר הייתי בן שלוש. לא הייתה אפשרות לערוך חלאקה במקום הרגיל. ה"באבא מאיר", הסבא שלנו, רבי מאיר אבוחצירא הורה לנו ללכת לקבר רבן גמליאל ולעשות שם את החלאקה".

הרב פינטו הוסיף: "גזיזת השיער איננה רק פעולה חיצונית. היא טהרת הנפש. זהו רגע שבו לוקחים את הילד, מנתבים אותו מגיל רך אל חיי תורה, מצוות וקדושה. זוהי פתיחה חדשה - כתיבה וחתימה לחיים טובים ולשלום".

בסיום בירך הרב פינטו את הנוכחים: "שהקדוש ברוך הוא ישפיע על כולנו שפע גדול, ברכה והצלחה בכל מעשה ידינו, ונזכה לעלות מעלה מעלה בקדושה ובטהרה".

דוד ברגר, בשיתוף שובה ישראל
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully