בהילולה מרגשת ורבת משתתפים שערך האדמו"ר רבי יאשיהו פינטו במנהטן לרגל ל"ג בעומר - הילולת התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי זי"ע, נשא האדמו"ר דברי חיזוק על כוחה של התורה, להושיע את עם ישראל גם בתקופות קשות ומורכבות.
"אנחנו רואים הרבה פעמים - עם ישראל הוא מעל המזל, עם ישראל הוא מעל הכוח. מתי שאדם חושב בשכל: אני יכול לקנות את זה? אולי לא. אני יכול להשיג את זה? אולי לא. אבל עם הנשמה של עם ישראל ועם התורה הקדושה - הכל ניתן לכניעה, הכל ניתן להשגה, הכל ניתן לניצחון", אמר הרב פינטו.
בהמשך דבריו הוסיף: "אם יש לאדם את הכוח של התורה - אז זה כבר לא שכלי. אם יהודי מתנהג בקדושה ובטהרה - הוא עולה מעל הטבע, ואם הוא עולה מעל הטבע - אין עניין אם זה שכלי או לא. אתה נהיה מעל השכל. יש לך כוח יותר מכל דבר. כל מה שתתכנן - אם אתה באמונה בשם - יש לך כוח מעבר לכל דבר".
הרב פינטו הוסיף כי "רבי עקיבא לימד לימוד גדול את עם ישראל. צרים עלינו, סוגרים אותנו, מצירים את צעדינו - אנחנו מורדים. בכל הכוח אנחנו מורדים. ובסוף אנחנו מנצחים".
במעמד ההילולה השתתפו רבים מתושבי ניו יורק, בינהם; אנשי עסקים, פוליטיקאים, וקהל רב, שבא להתחזק ולהתברך.